To guacamole jest proste i szybkie w przygotowaniu. Jego produkcja zajmuje tylko 5 minut!
Zapewni wszystko czego oczekujesz: możesz używać go do smarowania żytniego lub gryczanego pieczywa i świetnie sprawdza się jako dodatek do wegańskich tortilli.
SKŁADNIKI
- 2 sztuki awokado Haas
- 1/3 średniej czerwonej cebuli,
- 1 średnia papryczka jalapeno,
- 2 łyżki gotowej (bezglutenowej) salsy,
- 1 łyżka świeżego soku z limonki,
- 1/2 pęczka świeżej kolendry (można zastąpić natką pietruszki)
Składniki na 2 kubki guacamole.
SPOSÓB WYKONANIA
- Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i pokroić w kostkę w skorupce.
- Czerwoną cebulę pokroićw cienkie plasterki, jalapeno i limonkę przekroić na pół.
- Wymieszać wszystkie składniki w misce i delikatnie rozgnieć awokado widelcem podczas miksowania. Wycisnąć sok z limonki do miski.
- Grubo posiekać pół pęczka kolendry i dodać do guacamole. Dobrze wymieszać całość, aż wszystko się dokładnie połączy.
UWAGA PROŚBA DO PODOPIECZNYCH!
Moje Podopieczne, będące aktualnie w Programie, jeśli marzy się Wam przepis na bezglutenowe krakersy do tego pikantnego guacamole, to znajdziecie go tutaj.
Indywidualne prowadzenie i nauka zdrowego odżywiania bez efektu jojo – 3 miesięczny autorski program Schudnij Raz na Zawsze – szczegóły tutaj.